En hemlig nyckel??




De saknar skyltfönster men omtalas av alla fashionista-fascister. Stockholms hemligaste butiker ligger inte vid gatan. Följ med på en guidad tur.

Glöm karta och kompass. Stans hemligaste butiker ligger väl undangömda bakom lyckta dörrar. Du hittar dem flera trappor upp eller ned från gatan, om du ens finner dem.

För att komma in i den hemligaste av dem behöver du en nyckel, såvida du inte känner någon av de drygt tvåhundra som har en. Vad är det frågan om?

Kolla i lugn och ro

– Det började som en community för kreativa människor som gillar kläder, berättar en av killarna bakom butiken.

– Efter det utvecklade vi grundidén. Vi ville att det skulle bli en kvalitetsgrej. Att folk som hade fått nyckeln skulle komma hit för att kunna kolla på plagg i lugn och ro.

 Själva kärnan av communityn utgörs av ett antal ambassadörer. Dessa, liksom resten av medlemmarna, går att hitta i allt från media- till modebranschen.

 Även ett showroom

– Det är fan inte lätt att hitta sköningar på krogen. Men här bjuder folk in sina vänner. Alla känner alla, modeller som Guldknappenvinnare.

– Viktigast är att man har en avslappnad inställning till mode. Vi lusläser inte modemagasin, vi pratar kläder.

Butiken ligger innanför tullarna, vägg i vägg med ett showroom där den som önskar kan stämma av med kommande säsong. På galgarna hänger allt från Pumas 96 Hours till Compl8 och Ijin Material och på väggen en affisch med den passande texten: "What a deformed thief this fashion is".








Detta stod i en artikel från 2009. Tänk ändå att det altså finns hämliga små affärer typ :O Och att man måste ha en nyckel! jag skulle lätt vilja ha en<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0